Strona główna / Blog
Chrupiące brzegi, cienkie ciasto, ciągnący się ser, świeżutkie składniki i czosnkowo-pomidorowy sos – gdy słyszysz o tym połączeniu, już cieknie Ci ślinka. Właściwie mógłbyś jeść pizzę codziennie albo przynajmniej dwa razy w tygodniu? Z Twoją miłością rozdziela Cię jednak rozsądek, który ma się w opozycji do częstego dzwonienia do ulubionej pizzerii?
G3Ferrari nie popiera takich rozwiązań, proponuje lepsze, w którym nie ma przegranych, a są jedynie zwycięzcy. Nazywa się ono domowy piec do pizzy i likwiduje problem wydatków związanych z kupowaniem, dowozem i co najgorsze czekaniem na swoją drugą połówkę w postaci pysznego placka.
Zobacz: Skąd wzięła się pizza? Smakowite narodziny najsłynniejszego placka na świecie
Dlaczego warto kupić sobie (albo swojemu gotującemu partnerowi) domowy piec do pizzy? Powodów jest od liku, jednak musimy ograniczać się wiedząc, że poruszanie tak smakowitego tematu może spowodować, że w którymś momencie poczujesz wewnętrzny imperatyw sprowadzenia pizzy do domu.
1. Chcesz robić pizzę jak z włoskiej pizzerii we własnym domu
Kto by nie chciał. Każdy marzy o tym, by serwować w domu takie placki jak sprzedają w pizzeriach. Jednak przeszkodą w realizacji tego marzenia jest kuchenka, która choć chciałaby dać z siebie wszystko, by pomóc spełnić Twoje marzenie, do czerwoności (400 stopni Celsjusza) się nie rozgrzeje. Co innego domowy piec do pizzy, który w mig osiąga taką temperaturę, że pizza chce do niego wskoczyć.
2. Chcesz często jeść pizzę i oszczędzać na dowozach
Ten, który zamawia pizzę więcej niż raz w tygodniu, wie że wprowadzenie w stan ekstazy własnych kubków smakowych nie idzie w parze z oszczędnościami. Oj, nie. Ale gdyby się tak zastanowić, to zrobienie pizzy w domu jest oszczędnością.
3. Chcesz robić festiwal pizzy w swoim domu
Posiadówka ze znajomymi, podczas której pizza schodzi kawałkami, a piwo leje się strumieniami? Nie ma lepszego pomysłu na weekendowe spotkanie. Problemem jednak bywa fakt, że placki, które serwujemy w domu, wypadają słabiej na tle tych z pizzerii. Dla chcącego, nic trudnego. Domowy piec do pizzy spowoduje, że najlepszy festiwal pizzy odbędzie się w Twoim domu. Uważaj jednak na jedną pułapkę, znajomi mogą dzwonić do Ciebie z prośbą o zrobienie placka na wynos.
Zobacz: Tajemnica dobrego ciasta na pizzę
4. Chcesz mieć +10 do pizza mastera
Praktyka czyni mistrza. Serwując włoską pizzę we własnym domu, nabywasz +10 do nowego skilla – pizza mastera. Nie ważne, w jakiej branży pracujesz, ale nie ma nikogo, kto nie przyklasnąłby na widok takich umiejętności w CV.