
Pizza:
Tradycyjna pizza pieczona bezpośrednio na kamieniu do pieczenia pizzy li 3 w piecu elektrycznym w bardzo wysokich temperaturach, których tradycyjne piekarniki domowe nie mogą osiągnąć. Piece do pizzy G3ferrari z linii „Delizia” są w stanie osiągnąć te temperatury w pełnym zakresie bezpieczeństwa zgodnie z obowiązującym przepisami, co pozwala na przygotowanie w domu doskonałej pizzy jak w pizzerii.
Ciasto na pizze:
Składniki: 500 g mąki pszennej, 15 g świeżych drożdży (lub 5 g suchych, rozpuszczonych w ciepłej wodzie o temperaturze 37 – 39 °C), 10 g soli / 5 g Cukru / 300 ml ciepłej wody. Ilości te są orientacyjne i mogą być zwiększone lub zmniejszone w zależności od gustu. Regułą jest, aby zmniejszyć ilość drożdży, gdy Temperatura otoczenia jest wyższa niż 22-24 °C. Możesz zastąpić wodę ciepłym mlekiem aby uzyskać bardziej miękkie ciasto.
Przygotowanie:
Ręcznie Podzielić mąkę na dwie równe części i przygotować dwa kopce z wgłębieniami w środku. Podzielić również wodę na dwie równe części w dwóch pojemnikach. Unikać mieszania soli z drożdżami. Następnie wlać „wodę z solą” do pierwszej części mąki, oraz „wodę z drożdżami” do drugiej. Wymieszać oddzielnie; Ugniatać ciasto na stole naciskając go nadgarstkami. Kontynuować ugniatanie, aż ciasto będzie łatwo odchodzić od rąk i stołu. Następnie zmieszać dwa ciasta, i ugniatać aż ciasto będzie gładkie.
Maszyna do ciasta Jeśli posiadasz robot kuchenny lub maszynę do ciasta. Umieść mąkę w pojemniku urządzenia. Rozpuść drożdże w 240 ml gorącej wody, a następnie wlej do pojemnika do wyrabiania ciasta. Rozpuść sól w 60 ml wody i dodaj kiedy mirszanina zacznie rosnąć. Unikaj dodawania soli i drożdży jednocześnie.
Wyrastanie Wytnij krzyż na górze ciasta i umieść go w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (22-24 °C), przykryj ściereczką. Ciasto powinno wyrastać około 3 godziny w stałej temperaturze, do podwojenia objętości. Po wyrośnięciu ciasto można wyrabiać przez kilka minut i użyć je natychmiast lub zamrozić.
Składniki:
- 400 g ciasta
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- ser mozzarella 200g
- 10 x karczoch
- 10 x czarne oliwki
- olej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Ciasto rozwałkować. Pomidory rozgnieść i rozłożyć na powierzchni ciasta. Pokroić ser, karczochy i oliwki. Dodać sól, pieprz, skropić trochę olejem. Umieścić pizzę w piecu przy pomocy specjalnych szpatułek i piec przez 4-5 minut.

Zobacz inne przepisy
Dane kontaktowe
Telefon: 533 053 013
E-mail: kontakt@domowypiecdopizzy.pl
Dystrybutor marki G3Ferrari w Polsce
COMTEL GROUP sp. z o.o. sp.k.
Plac Kupiecki 2
32-800 Brzesko
NIP: PL8691585325
REGON: 850515140
KRS: 0000564465
NUMER KONTA: RCBWPLPW 44 1750 1338 0000 0000 1229 9052